Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

kategorie:
dodano: 2020-03-26 16:25 przez: Mateusz Natali (komentarze: 0)

Kuba Knap wjeżdża z dwupłytowym albumem, który spina klamrą ostatnie trzy lata wojaży i nagrywek. Knapiwo leci tłusto na wysmażonych przez Młodego bitach w „Kuchni Polskiej” i stawia „Fundament” pod kolejne ruchy w legendarnej kolaboracji, która póki co pozostaje tajemnicą.

Sam o wydawnictwie mówi tak:

„Pisałem ten album między zimą 2017 a latem 2018 w mocno samotnym, ale ważnym okresie życia. Musiałem poustawiać się moralnie, zadaniowo i zajawkowo na nowy etap, rozliczając młodość i próbując dostrzec nadzieję na przyszłość w raczej nieciekawej codzienności. Grochów dobrze chowa, to wiadomo nie od dziś. Mnie też poukładał w głowie i wlał w serducho dużo wiary, że będzie dobrze. Ten album to wynik rozmyślań, utwierdzania się w przekonaniu i słuszności niektórych postaw i odrzuceniu zbędnych elementów życia. Świat mi się skurczył, ale dałem radę się przed nim pokłonić i dzięki temu urósł ogromnie, więc teraz mam co zwiedzać.”